1988. Ο Βασίλης Μπουγιουκλάκης, εστιάτορας στο μαγειρείο «Ήβη», στο Κουρμανιό. Από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Τοπίο στην ομίχλη».

Στα παραδοσιακά οινομαγειρεία, τα χάνια και τα πατσατζίδικα της Αβέρωφ, της Ανεξαρτησίας και της Καλούτσιανης έτρωγαν ο κόσμος της αγοράς, οι αγρότες που κατέβαιναν στην πόλη για δουλειές και οι μαθητές από χωριά. «Ήβη», χάνι Καλογερόπουλου, Γκουγιάνος, «Διγενής», «Τζάκι», τα πιο κεντρικά.

Το «Ήβη» είναι το μόνο από τα παλιά που λειτουργεί ακόμα, σταθερή αξία, ενώ τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν και νέα. Το μαγειρευτό φαγητό όλο και κερδίζει έδαφος από τα φαστ φουντ, τα σουβλατζίδικα, τις πιτσαρίες.