ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Θωμάς Νούσιας

Επαγγελματίας δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Γεννημένος στα Γιάννινα το 1953. Απόφοιτος του Λυκείου της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων και της Σχολής Δημοσιογραφίας «Όμηρος» της Αθήνας, της μοναδικής τότε στην Ελλάδα δημοσιογραφικής σχολής. Επιμόρφωση: Δημοσιογραφικά σεμινάρια σε Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο.

Από το 1977, τριάντα πέντε χρόνια εργαζόμενος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: Ρεπόρτερ σε όλα σχεδόν τα είδη ρεπορτάζ πλην του αθλητικού, συντάκτης ύλης, αρχισυντάκτης, σχολιογράφος, αρθρογράφος, χρονογράφος, ραδιοφωνικός παραγωγός ενημερωτικών εκπομπών και ανταποκριτής σε ημερήσιες εφημερίδες των Ιωαννίνων (Πρωινά Νέα, Ελευθερία, Πρωινός Λόγος, Ήπειρος) και της Αθήνας (Πρωινή Ελευθεροτυπία, Καθημερινή, Απογευματινή), στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, στην ελληνική εκπομπή της σουηδικής ραδιοφωνίας και – επί 25 χρόνια – στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ακόμη, εκπαιδευτής των σπουδαστών Δημοσιογραφίας στο Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων.