«Ο Φρόντζος ήταν ο καλύτερος δήμαρχος!», λένε πολλοί. Λάθος! Ο Φρόντζος ήταν δήμαρχος μόνο ένα χρόνο και δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα. Τα πολλά και μεγάλα έργα στα Γιάννινα τα έκανε ως πρόεδρος της ΕΗΜ.
Η δημαρχία Φρόντζου άρχισε την Πρωτοχρονιά του 1979 με πολλά όνειρα και ελπίδες που γρήγορα διαψεύστηκαν. Τον Γενάρη του 1980 ο δήμαρχος παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας, οι πραγματικοί όμως λόγοι ήταν άλλοι. Άλλωστε ο ίδιος παρέμεινε άλλα έξι χρόνια δραστήριος και δημιουργικός στην ΕΗΜ, μέχρι τον θάνατό του. Γιατί λοιπόν παραιτήθηκε;
ΠΡΩΤΟ, λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν μπορούσε να λειτουργήσει με διαδικασίες δημοτικού συμβουλίου. Δεν του πήγαινε να ζητά έγκριση, να δίνει λογαριασμό και να δέχεται κριτική για το κάθε τι. Ήθελε να αποφασίζει μόνος του και να ενεργεί ελεύθερα, όπως έκανε ως πρόεδρος της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών όταν δημιούργησε τα σπουδαία έργα: Δωδωναία, Τουριστικό Περίπτερο, υπαίθριο θέατρο, μέγαρο ΕΗΜ με αίθουσες εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, πινακοθήκη, Λαογραφικό Μουσείο, Άλσος των Ποιητών, κέντρο Λιθαρίτσια και τόσα άλλα.
ΔΕΥΤΕΡΟ, από τα εκατό εκατομμύρια δραχμές (ποσό τεράστιο για την εποχή) που του υποσχέθηκε για έργα στην πόλη ο τότε πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής όταν έγινε δήμαρχος, του δόθηκαν ελάχιστα κι αυτά με χίλια βάσανα.
ΤΡΙΤΟ και πιο σημαντικό, κάποια σχέδιά του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Ήθελε να μεταφέρει το Ρολόι της πλατείας απέναντι από το Διεθνές και στη θέση του να χτίσει Δημαρχείο, ενώ στην Αίγλη, ανάμεσα στα μέγαρα δικαστικό, Νικολάτου, Κουρτίου, πολυκατοικία Αγνάντη κλπ, να φτιάξει δημοτικό θέατρο.
Σ’ αυτή την πλήρη τσιμεντοποίηση, όπως χαρακτηρίστηκε, του κέντρου της πόλης αντέδρασαν οι πάντες, ακόμα και στενοί συνεργάτες του, με αποτέλεσμα τη ματαίωση των σχεδίων του. Αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων του υπήρξαν και για άλλες αποφάσεις του, όπως η μεγάλη αύξηση των δημοτικών τελών.
Ο Φρόντζος μετά από όλα αυτά ένιωθε απογοητευμένος και είχε χάσει κάθε διάθεση για δουλειά. Περνούσα τα μεσημέρια από το Δημαρχείο για ρεπορτάζ και τον έβρισκα να κάθεται στο γραφείο του ολομόναχος χωρίς να κάνει τίποτα, ενώ πάνω στο τραπέζι του δεν είχε ούτε ένα χαρτί. Συνήθιζε μάλιστα πάνω στο γραφείο να έχει «ξαπλωμένο» το μαύρο μπαστούνι του με την ασημένια λαβή.
– Τι νέα δήμαρχε;
– Τίποτα.
Η παραίτηση ήταν θέμα χρόνου.
Στη φωτογραφία, Δεκέμβριος 1978. Ο νέος δήμαρχος Κώστας Φρόντζος μετά την ορκωμοσία του με δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων. Πρώτη σειρά: Παναγιώτης Θώμος, Νικόλαος Μπαλτογιάννης, Θεόδωρος Γεωργιάδης, Κ. Φρόντζος, Ηλέκτρα Δούμα, Άννα Θρουμουλοπούλου, Κώστας Λαζάνης, Χαρίλαος Τόλης, Παναγιώτης Γιακουμής, Κίμων Χολέβας. Σε δεύτερο πλάνο: Κώστας Χρηστίδης, Κώστας Πέτσιος, Γιώργος Αϊβατίδης, Μιχάλης Ανδρεαδάκης, Γιώργος Μάκης, Λευτέρης Ζώλας, Αλέκος Σόφης, Αποστόλης Μάτης. Στο βάθος ο Στέλιος Βαμβέτσος με τον δημοσιογράφο Χάρη Παπασταύρου.
Δημοτικοί σύμβουλοι τότε ήταν ακόμα οι Θανάσης Τζάλλας, Στάθης Βρακότας, Γιώργος Γεωργίου, Γρηγόρης Κόκορος, Αθανασία Κουζούλα-Μέρτζιου, Νικόλαος Ντάσιος, Αγγελική Ρούκα-Μανοπούλου.