Η ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ Η ΣΦΑΙΡΑ

Του Θωμά Νούσια

«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου, με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου». (Αβραάμ Λίνκολν)

Ψηφίζω λαμόγια, τενεκέδες, σούργελα. Για Βουλή, Ευρωβουλή, περιφέρειες, δήμους. Για ηγεσίες κομμάτων και κυβερνήσεων. Και απορώ γιατί η χώρα μου και η ζωή μου πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Τον μεγάλο σαματά τον κάνουν οι άδειοι γκαζοτενεκέδες. Κι εγώ έχω αδυναμία στους σαματατζήδες φιγουρατζήδες. Αύριο θα πάω στην κάλπη και θα στείλω στην Ευρωβουλή τηλεγλείφτες, πατριδέμπορους, φελούς, ψώνια.

Όλοι οι μαφιόζοι το παίζουν υπερπατριώτες και θρήσκοι. «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια» και «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». Μεγάλες σημαίες, μεγάλα λόγια, «των εχθρών τα φουσάτα περάσαν», ταρατατζούμ, ζητωκραυγές. Λείψανα και παντόφλες αγίων, εικόνες που δακρύζουν, παγκάρια που γεμίζουν.

Με αυτά με τουμπάρουν και με σέρνουν από τη μύτη. Ως καλός πατριώτης τούς δίνω με την ψήφο μου το «οκέι» να λεηλατούν τη χώρα μου, να καταστρέφουν δάση και παραλίες, πόλεις και χωριά.

Ως καλός χριστιανός τούς βοηθάω να καταδικάζουν τον κοσμάκη στην πείνα και τη δυστυχία για να πολλαπλασιάζουν τα δισεκατομμύριά τους οι εθνικοί μας νταβατζήδες. Να πνίγουν μωρά στο Αιγαίο, να στηρίζουν τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη.

Η λογική λέει να μη πιστεύω ούτε λέξη από λαδωμένα παπαγαλάκια. Από κανάλια και σάιτ που δωροδοκούνται με εκατομμύρια για να κάνουν το άσπρο μαύρο και να μου μπουγαδιάζουν το μυαλό. Ότι δεν γίνεται, για παράδειγμα, να φταίει η κυβέρνηση του 2015 για τη χρεοκοπία του 2009 που έφερε τα μνημόνια το 2010. Αλλά εγώ με τη λογική είμαι τσακωμένος.

Με αφήνουν να πεθάνω αβοήθητος γιατί δεν έχω λεφτά για ιδιωτικό νοσοκομείο. Πεταμένος σε ένα ράντζο στο διάδρομο, στις ατέλειωτες λίστες για χειρουργείο και ΜΕΘ. Και ψηφίζω με ενθουσιασμό κατάργηση της δωρεάν υγείας.

Για να γίνει μια απάτη χρειάζονται δύο: ο απατεώνας και το κορόιδο. Με έναν δεν γίνεται. Οι μαφίες ευδοκιμούν όπου υπάρχουν ηλίθιοι, οι χούντες όπου υπάρχουν ραγιάδες. Όπου υπάρχουν σανοφάγοι σαν εμένα: τον Έλληνα ψηφοφόρο.