1957. Στις εφημερίδες των Ιωαννίνων (Ηπειρωτικός Αγών, Κήρυξ, Εθνικός Αγών) προστίθεται ο «Πρωινός Λόγος» και το προσωπικό του φωτογραφίζεται με καμάρι με το νέο μεγάλο τεχνολογικό απόκτημα: τις λινοτυπικές μηχανές. Μέχρι τότε οι τυπογράφοι στοιχειοθετούσαν τα κείμενα τοποθετώντας τα μεταλλικά γράμματα ένα-ένα με το χέρι, ενώ με εξίσου πρωτόγονο τρόπο γινόταν και η σύνταξη της ύλης, αφού δεν υπήρχε κανένα από τα σημερινά μέσα. Τις ειδήσεις από Αθήνα π.χ. τις έπαιρναν από το ραδιόφωνο, αρχικά κρατώντας σημειώσεις και, όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα μαγνητόφωνα, ηχογραφώντας τα δελτία ειδήσεων…
Η νέα εφημερίδα είχε διευθυντή τον Γιάννη Κόκκινο, αφανή ιδιοκτήτη τον Ευάγγελο Αβέρωφ και τα γραφεία και τυπογραφεία της ήταν στην οδό Δαγκλή. Στον ίδιο δρόμο, που τότε ολόκληρος από το Ταχυδρομείο μέχρι το Γυαλί Καφενέ λεγόταν Ζωσιμαδών, είχαν τις εγκαταστάσεις τους και ο «Ηπειρωτικός Αγών» του Ευθύμιου Τζάλλα, ο «Κήρυξ» του Δημοσθένη Πανίδη και ο «Εθνικός Αγών» του Ευάγγελου Φακατσέλη. Αργότερα ο Κόκκινος ήρθε σε σύγκρουση με τον Αβέρωφ, αποχώρησε από τον «Πρωινό Λόγο» και έβγαλε δική του εφημερίδα, τα «Πρωινά Νέα».
Στη φωτογραφία, ο Γιάννης Κόκκινος καθιστός στο κέντρο. Γύρω του οι τυπογράφοι Κώστας Ζώης, Βαγγέλης και Δημήτρης Κασιούμης, Πέτρος Πασχάλης, Βασίλης Φωτιάδης, Ευριπίδης Θεμελής, Δημήτρης Πότσης. Από τη φωτογράφιση απουσιάζουν ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Γιάννης Ζώης και οι λινοτύπες Νίκος Λιάσκας και Γιώργος Κόλλιας. Τη δεκαετία του 1950 στον «Πρωινό Λόγο» δούλεψαν ως μαθητευόμενοι ρεπόρτερ οι Μιχάλης Γιάννενας, Χάρης Παπασταύρου και Άλκης Χρηστίδης αλλά και μερικά νέα τότε παιδιά που στη συνέχεια άλλαξαν κατεύθυνση και ασχολήθηκαν με άλλα επαγγέλματα. Κάποιοι από αυτούς ήταν ο μετέπειτα πρόεδρος Εφετών Δημήτριος Ρίζος, ο υπάλληλος του ΟΤΕ Χρήστος Τσέτσης και οι δικαστικοί υπάλληλοι Βασίλης Τζιμογιάννης, Αντώνης Τσεπέλης και Γιώργος Παπαϊωάννου. Οικονομικός διαχειριστής ήταν ο Γιώργος Μαυριάς.