Κοίτα ποιοι μιλάνε

ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ποιοι φωνάζουν πιο πολύ εδώ στην Ελλάδα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί; Ποιοι απειλούν να πάρουν την Πόλη και να αναστήσουν τον μαρμαρωμένο βασιλιά;

ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ο πόνος για τη βεβήλωση του πολιτισμικού μνημείου, αυτούς που δεν έχουν αφήσει αρχαιότητα ασύλητη, διατηρητέο κτήριο όρθιο και ιστορικό μνημείο που δεν το έκαναν πολυκατοικία και σουπερμάρκετ.

ΚΛΑΙΝΕ και οδύρονται οι πολιτικοί που δίνουν μάχες με τους αρχαιολόγους για να αφανίσουν σπάνια αρχαία ευρήματα και να περάσει πάνω τους το μετρό. Υπουργοί και πρωθυπουργοί που άλλαξαν τους όρους δόμησης για να χτιστούν ξενοδοχεία-ουρανοξύστες γύρω από την Ακρόπολη και να κρύψουν τον Παρθενώνα. Αυτοί που μετατρέπουν σε Ντουμπάι τις παραλίες μας, που στολίζουν με γκαζοτενεκέδες τα εμβληματικά μέγαρα του Τσίλλερ και του Χάνσεν.

ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ για τη βυζαντινή τέχνη οι δεσποτάδες που τα τελευταία χρόνια έχουν γεμίσει την Ελλάδα με φτηνιάρικους, κακόγουστους ναούς-προκάτ από γυψοσανίδες, για να εγκαταστήσουν χωρίς χρονοτριβή τα παγκάρια και να αρχίσουν αμέσως οι εισπράξεις.

ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ με τον αγροίκο Ερντογάν που δεν σέβεται τους αλλόθρησκους, αυτοί που βγάζουν σπυράκια με τα εδώ μνημεία της οθωμανικής περιόδου και ζητούν να τα κάνουμε μεζονέτες και mall.

ΑΝΗΚΟΥΝ στην ίδια συνομοταξία με εκείνους που κατέστρεφαν αριστουργηματικούς αρχαιοελληνικούς ναούς και γλυπτά ως ειδωλολατρικά, μετέτρεπαν τον Παρθενώνα σε χριστιανική εκκλησία και θα το ξαναέκαναν πολύ ευχαρίστως και σήμερα αν είχαν την ευκαιρία.

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ δε του Τούρκου προέδρου την καταγγέλλουν ως ανιστόρητη πρώτοι απ’ όλους όσοι πιστεύουν ότι η Αγιά Σοφιά και η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνικές και μάς ανήκουν. Αυτό θα πει να παίζεις την ιστορία στα δάχτυλα.                                                                                                              Θωμάς Νούσιας