ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ

Του ΘΩΜΑ ΝΟΥΣΙΑ

Ήθελες να αποκτήσεις φιλικό κανάλι αλλά δεν έκανες τίποτα γι’ αυτό; Ένοχος!
Κατάφερες να έχεις όλα τα ΜΜΕ δικά σου μοιράζοντας δημόσιο χρήμα; Άξιος!

Ανάγκασες τους νταβατζήδες μιντιάρχες να πληρώσουν στο κράτος για πρώτη φορά μερικά από όσα οφείλουν; Παράβαση καθήκοντος!
Τους χάριζες παράνομα για δεκαετίες οφειλές και δάνεια σε βάρος του φορολογούμενου πολίτη; Άψογος!

Μας έβγαλες από τα μνημόνια; Άφησες 37 δισεκατομμύρια αποθεματικό; Δεν έβαλες το χέρι στο μέλι; Ο Θεός μάς φώτισε και σε ξαποστείλαμε!
Χρεοκόπησες τη χώρα με ρεμούλες, πλιάτσικο, σκάνδαλα εκατοντάδων δισ; Έριξες τον λαό στα βράχια και στα μνημόνια και του ρήμαξες τη ζωή; Χρωστάς σε όποιον μιλάει ελληνικά και δεν πληρώνεις δεκάρα; Εξασφάλισες με κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα την ατιμωρησία των λαμόγιων και μας κουνάς και το δάχτυλο; Εθνοσωτήρας!

Χορεύεις στα μπιτς μπαρ χωρίς μάσκες και αποστάσεις; Ανεύθυνος, επικίνδυνος, διασπείρεις τον ιό.
Ανάβεις το πράσινο φως για όλα αυτά, αποφασίζοντας χαζοχαρούμενα «τέλος οι μάσκες και οι αποστάσεις»; Υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση!

Δεν εμβολιάζεσαι; Ασυνείδητος, εχθρός της κοινωνίας!
Στοιβάζεις τον κόσμο σαν σαρδέλες σε λεωφορεία, μετρό, πλοία, αεροπλάνα; Μα δεν μπαίνει στα ΜΜΜ ο ιός, δεν αντέχει την ιδρωτίλα!

Αρρωσταίνεις και πας στο νοσοκομείο ανεμβολίαστος; Κίνδυνος για το ΕΣΥ!
Αφήνεις τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, νοσοκόμους, εξοπλισμό, ΜΕΘ και μεθοδεύεις το κλείσιμό τους για να θησαυρίζουν τα ιδιωτικά; Ο Θεός να μας κόβει χρόνια και να σου δίνει μέρες!

Δέκα-δέκα βγαίνουν κάθε μέρα τα σκάνδαλα, οι προκλητικές αυθαιρεσίες και παρανομίες, τα «είπα-ξείπα», οι γελοιότητες, τα χυδαία παπαγαλάκια των ΜΜΕ τα κουκουλώνουν, οι δημοσκοπήσεις αποθεώνουν τον «Μωυσή». Και πολλοί εξακολουθούν να πίνουν νερό στο όνομά του, κλείνοντας τα μάτια στα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν γύρω τους και σφυρίζοντας αδιάφορα.

Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να το πω πιο ευγενικά: Όσοι στηρίζουν ή ανέχονται διεφθαρμένους και ανίκανους, ή διεφθαρμένοι είναι ή ηλίθιοι. Άλλη εξήγηση δεν βρίσκω. Εσείς;